Volledig scherm
© Willem Buijs/BD

Ideaalburg bekent geen kleur over herindeling Aalburg

WIJK EN AALBURG - Het was de bedoeling dat alle Aalburgse raadsfracties dinsdagavond hun mening zouden geven over het herindelingsrapport van oud-minister Cees Veerman en de reactie van de provincie daarop. Ideaalburg verzaakte echter. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings stuurt lijnrecht aan op een bestuurlijke fusie per 1 januari 2019.

Alle fracties waren duidelijk, op één na. SGP, Aalburgse Alliantie, BAB en VVD zijn tegen fusie, CDA, Progressief Altena en ChristenUnie zijn voor. Ideaalburg, toch lid van een duidelijke anti-fusiecoalitie, werd maar niet concreet. Verder dan dat de fractie hoopte op een unaniem standpunt van de raad kwam het niet. Wel een fusie, geen fusie, het werd niet duidelijk.

  1. Marianne Vos is 't vast nog niet verleerd

    Marianne Vos is 't vast nog niet verleerd

    AALBURG - Winnaars worden gehuldigd. En veelwinnaars worden heel veel gehuldigd. Wat dat betreft kan Marianne Vos onderhand een gids schrijven voor het perfecte eerbetoon. Vandaag mag de 30-jarige wielrenster weer het podium op na haar Europese titel op de weg, veroverd op 5 augustus. Een mens kan dat geheis op een schild een keer beu raken. Maar niet Vos. Ze is het door de jaren heen leuker gaan vinden en is er graag voor de mensen die haar steunen, vertelde ze eerder al eens.

Waalwijk, Heusden e.o.