Home / Algemeen / Economie / BZW maant politiek

BZW maant politiek

  • Afbeelding
    Fotograaf

Ongeacht de wijze waarop er nu moet worden samengewerkt door de politieke partijen, mag de val van Kabinet-Rutte niet leiden tot verdere terugval van de economische groei.Dat stelt Peter Swinkels, voorzitter van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW). Swinkels: "Het landsbelang moet nu op de eerste plaats komen, waarbij er speciale aandacht moet uitgaan naar de economische motor: Zuidoost-Nederland." De BZW vindt dat er een begroting moet komen die voldoet aan de 3%-eis.

Evenals VNO-NCW en LTO Nederland is Swinkels van mening dat er in ieder geval ingezet moet worden op structurele maatregelen voor de woningmarkt en de pensioenen. Daartoe moet de pensioenwetgeving die nu bij de Eerste Kamer ligt snel worden afgerond.

Als de investeringsagenda van het huidige kabinet nu door de politieke ontwikkelingen stilvalt, dan is de schade volgens Swinkels niet te overzien. Hij roept de partijen dan ook op om te investeren in innovatie en topsectorenbeleid , om de groei van de economie in Brabant en Zeeland verder te versterken. Swinkels: "Uiteindelijk is ook de staatsbegroting immers meer gebaat bij economische groei dan met korte termijn winst. De ingezette industriepolitiek heeft vooral hier in het Zuiden al de nodige vruchten opgeleverd. Als je de kranen nu dicht draait, komt er ook geen rendement meer uit en dan moet er volgend jaar nog meer bezuinigd worden. Daar waar economische groei verder gestimuleerd kan worden moet dat gebeuren!"