Dongen wist voor de derde keer op rij te winnen
Volledig scherm
Dongen wist voor de derde keer op rij te winnen © Edwin Wiekens

Waltman knalt Dongen naar mimimale zege

DONGEN- Een hard schot van Tom Waltman leverde Dongen de volle winst op tegen Jong-Achilles. De Kanaries spaarden de tegenstander met een minimale zege.

In de eerste helft had Dongen geen problemen met de bezoekers. De thuisploeg omsingelde de bezoekers rondom hun eigen zestienmetergebied. Dit spelbeeld leidde al snel tot een voorsprong, toen Tom Waltman attent reageerde op een voorzet bij de 2de paal en hard binnenschoot in minuut 8. 1-0. Hierna leek het wel of Dongen bezig was aan een spelletje voorzetten oefenen. De Kanaries kregen hier namelijk steeds de ruimte voor van Achilles, maar de ploeg van Ron Timmers wist geen van de vele voorzetten in het vervolg van de eerste helft doeltreffend te benutten. Hierdoor bleef het 1-0. De enige tegenvaller voor Dongen was het uitvallen van Jaap van der Waarden. Halverwege de 1ste helft liep hij een schouderblessure op.

In de 2de helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Het vizier van het normaal veel scorende Dongen stond vandaag echter niet op scherp. Remon Koenen, Tom Waltman en andere Dongenaren waren dicht bij treffers, maar verzuimden het duel in het slot te gooien. De bezoekers waren totaal niet dreigend, waardoor 1-0 de logische uitslag was. ,,Jammer dat we het duel niet vroegtijdig beslisten, maar de punten tellen", aldus Dongen-coach Ron Timmers.

  1. Samenwerking voetbalclubs OSC’45, RKJVV en TGG Den Bosch van de baan

    Samenwerking voetbalclubs OSC’45, RKJVV en TGG Den Bosch van de baan

    DEN BOSCH – De verregaande samenwerking of zelfs fusie tussen de Bossche amateurvoetbalclubs OSC’45, RKJVV en TGG is van de baan omdat TGG niet wil meewerken. ,,Met het voorstel van de gemeente gaan wij nooit akkoord’’, reageert voorzitter Ted Timmermans desgevraagd. ,,Wij zijn een gezonde vereniging en gaan er met een fusie niet op vooruit.’’ RKJVV houdt na dit seizoen op te bestaan omdat de club te weinig (actieve) leden heeft en volgens ingewijden een schuld heeft van ongeveer 65.000 euro.