Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Advocaat loverboy Heeswijk-Dinther: cliënt hoort niet in dwangverpleging

DEN BOSCH/HEESWIJK-DINTHER - Een 23-jarige man uit Heeswijk-Dinther die vorig jaar door de rechtbank werd veroordeeld tot tbs met voorwaarden, hoort volgens zijn advocaat J. Jonkergouw niet thuis in dwangverpleging. En dat is juist wat het openbaar ministerie wil.

Volgens de advocaat moet de man naar een verslavingskliniek. Jonkergouw zei dat deze woensdag na een rechtszaak in Den Bosch waarbij de verdachte niet aanwezig was. Die werd vorig jaar veroordeeld omdat hij een zwakbegaafd 18-jarig meisje zou hebben gedwongen tot prostitutie. Het slachtoffer ontkent tot op de dag van vandaag dat sprake was van dwang.

De man heeft zich niet gehouden aan een van de voorwaarden die bij de tbs hoorden: hij moest zich laten behandelen voor zijn drugsverslaving. Daarom wil het openbaar ministerie hem tbs met dwangverpleging opleggen. Omdat de man tot verbazing van zijn advocaat niet aanwezig was, volgt dinsdag een nieuwe zitting.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.