Volledig scherm
© Guus Peters

Als kind wonen aan de drukste straat van het dorp in Heesch

HEESCH - Het Brabants Dagblad neemt in de zomerserie 't Dorp het doen en laten in deze straat onder de loep. Met elke aflevering een ander thema. Deze aflevering gaat over het winkelaanbod in 't Dorp. De verhalen zijn te lezen op dinsdag, donderdag en zaterdag in de papieren krant.

Eigenlijk vonden de buurjongens Olivier van Guijthuijsen (10) en Jelle Lamers (11) het wel fijn toen ‘t Dorp vanwege de herinrichting tijdelijk dicht was. Geen brommende auto’s maar een plek waar volop gespeeld kon worden. Toch hoor je de twee jongens niet klagen dat zij aan de drukste straat van het dorp wonen. Integendeel. De vrienden zien ook de voordelen. Basisschool De Toermalijn ligt op een steenworp afstand en ook de winkels zitten om de hoek. Desalniettemin zouden de vrienden iets veranderen aan de straat, mochten zij voor een dag de baas zijn van het dorp. Wat precies?

Dat lees je donderdag in het Brabants Dagblad, editie Oss, in het feuilleton over ’t Dorp in Heesch.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.