Volledig scherm
© Thinkstock

Bedrijf uit Loosbroek verdacht van gesjoemel bij mestvergisting

LOOSBROEK/DEN BOSCH - De maatschap Duurzaam Leven Bernheze uit Loosbroek wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van gesjoemel met mestvergisting. Het bedrijf zou, samen met een maatschap uit Bakel in 2010 en 2011 gebruik hebben gemaakt van een azijnzuuroplossing in plaats van de toegestane glycerine.

De azijnzuuroplossing is een stof die niet op de lijst van toegestane stoffen voorkomt. Een bedrijf uit Veulen dat het azijnzuur leverde, stond deze dinsdag samen met het Loosboekse en het Bakelse bedrijf voor de rechter. Het Veulense bedrijf zou vrachtbrieven hebben vervalst.

Vergunning
De officier van justitie had voor alle drie een ontnemingsvordering in petto omdat ze onterecht voordeel hadden genoten.Omdat er tijdens de rechtszaak verschil van mening ontstond over de vraag of het Loosbroekse bedrijf al of niet over een geldige milieuvergunning beschikte, werd de zaak van dat bedrijf voor onbepaalde tijd opgeschort.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.