Volledig scherm
© Thinkstock

Begroting Bernheze: ozb stijgt minder fors

BERNHEZE - Inwoners van Bernheze hebben volgend jaar een klein meevallertje. De onroerend zaakbelasting stijgt niet met drie procent, maar slechts met 1,97 procent.

De gemeenteraad nam donderdagavond bij de vaststelling van de begroting voor 2017 een amendement aan om de ozb niet verder te laten stijgen dan de inflatiecorrectie. Volgens de raad zijn de reserves van de gemeente op orde en hoeft de burger dan niet onnodig belast te worden.

Alleen Progressief Bernheze stemde tegen het amendement. Die partij wil het geld gebruiken voor andere zaken zoals betere fietspaden.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.