De gemeente Oss heeft plannen voor de plaatsing van deze 'statushoudershuisjes'.
Volledig scherm
De gemeente Oss heeft plannen voor de plaatsing van deze 'statushoudershuisjes'. © Mooiland/gemeente Oss

Bernheze heeft acht plekken op het oog voor woonunits statushouders

HEESCH/NISTELRODE - Het gemeentebestuur van Bernheze heeft acht plekken in Heesch en Nistelrode geselecteerd die geschikt zijn voor noodwoningen om vluchtelingen met een verblijfsstatus te huisvesten. Vier braakliggende terreinen liggen in de kom van Heesch, vier in Nistelrode.

In totaal moeten er veertien tijdelijke woningen op deze plekken komen staan.

De gemeente wil met buurtbewoners rond deze plekken in gesprek om de beste locaties te bepalen. Daartoe worden inloopbijeenkomsten gehouden in Heesch op donderdag 8 september in De Pas en in Nistelrode op donderdag 15 september in Cultureel Centrum Nesterlé.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.