Toegangshek Kasteel Heeswijk
Volledig scherm
Toegangshek Kasteel Heeswijk © Kasteel Heeswijk

Betalen om Pokémon te vangen in Kasteel Heeswijk

HEESWIJK-DINTHER - Kasteel Heeswijk vaart wel bij de Pokémon-go hype in Nederland. In de tuin van het kasteel zit een aantal gewilde Pokémon. Om die te kunnen ‘vangen’ moeten spelers de kassa’s van het kasteel passeren.

„En dat doen ze ook”, zegt een tevreden kasteeldirecteur Luc Eekhout. „Ze betalen de entreeprijs voor het kasteel om Pokémon te kunnen zoeken hier. Dat is een mooi bijkomend voordeel voor ons.”

Eekhout zegt geen overlast te hebben van de Pokémon-go spelers rondom het kasteel. „Nee hoor, het zorgt juist voor een beetje reuring rond het kasteel. Het is wel gezellig.”

Eekhout weet niet of de Pokémon-go spelers alleen voor het spel komen of dat ze zich ook laten verleiden tot een rondgang door het kasteel. Maar hij heeft sowieso geen klagen over de belangstelling voor Kasteel Heeswijk. „Door het slechte weer van de afgelopen dagen komen veel mensen naar het kasteel. Op woensdagmiddag hebben we een kindertour door het kasteel en vorige week was het al behoorlijk druk en gisteren weer”, zegt Eekhout.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.