De entreepoort van Biogas/BioSpares in Nistelrode.
Volledig scherm
De entreepoort van Biogas/BioSpares in Nistelrode. © Maarten van den Hurk/BD

Biogas Nistelrode failliet verklaard

NISTELRODE - Biogas Nistelrode BV is door de rechter failliet verklaard. Onduidelijk is vooralsnog wat dit betekent voor het in de problemen geraakte mestbedrijf, dat sinds vorig jaar vooral onder de naam BioSpares opereert.

De mestverwerker ligt in de praktijk al vijf maanden stil. Dit mede vanwege een juridische strijd met de provincie die de vergunning van het bedrijf wil intrekken.

Nu is het faillissement van Biogas uitgesproken door de rechtbank in Rotterdam, waar de BV statutair zetelt. Als curator is aangesteld mr. Jos Dexters, van Aben & Slag Advocaten uit Helmond en Weert. Hij start een onderzoek naar Biogas en 'de daaraan gelieerde vennootschappen’. Daarmee doelt de curator op de BV BioSpares en op de BiQ-Group die in maart als overnamekandidaat in beeld is gekomen.

Het laatste nieuws en achtergronden over BioSpares op bd.nl/biospares.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.