Volledig scherm
© Thinkstock

Boekel en Bernheze naar sociale dienst Meierijstad

BOEKEL/BERNHEZE - De gemeenten Boekel en Bernheze gaan met ingang van 1 januari 2017 aansluiten bij de sociale dienst van Meierijstad.

Ze moeten wel, want de regionale sociale dienst Optimisd waar beide gemeenten nu bij zijn aangesloten, houdt dan op te bestaan. De gemeente Sint-Michielsgestel, nu ook nog deel uitmakend van Optimisd, gaat vanaf die datum samen met Boxtel een sociale dienst vormen.

Meierijstad heeft voor Boekel en Bernheze berekend welk aandeel zij hebben in de personeelsformatie van Optimisd. Als ze de sociale dienst voortijdig verlaten, moeten ze van Meierijstad 'hun' personeel overnemen. De gemeenten willen dat niet. Ze betalen dan een vergoeding aan Meierijstad.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.