Broers uit Nistelrode de cel in voor omkatten auto's

DEN BOSCH/NISTELRODE - Twee Nistelrodese broers van 61 en 54 jaar moeten tweeënhalve maand de cel in voor het bezit van gesloten auto's en auto-onderdelen. Bovendien kregen ze maandag een taakstraf van 180 uur opgelegd. De mannen hebben in Nistelrode een autoschadeherstelbedrijf.

Een 42-jarige Nistelrodese garagehouder kreeg een taakstraf van 80 uur opgelegd. Tegen de broers werd begin juli twee jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist.

De oudste van de twee broers bracht vorig jaar februari een BMW naar het bedrijf van de garagehouder met de opdracht de auto te voorzien van Belgische kentekenplaten. Die werden bijgeleverd. De auto was de nacht ervoor in Rosmalen gestolen.

Het was voor de politie een koud kunstje om de wagen te vinden: hij was voorzien van een track and trace-systeem. De Belgische kentekenplaten waren ook gestolen.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.