Links de pastorie in Dinther, de nieuwe plek voor Buro Lima.
Volledig scherm
Links de pastorie in Dinther, de nieuwe plek voor Buro Lima. © Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Buro Lima verhuist naar pastorie Dinther

HEESWIJK-DINTHER - Buro Lima, dat kinderen met een beperking opvangt en begeleidt, heeft een nieuw onderkomen. Het buro van oprichter Lianne van Genugten gaat van de Fokkershoek in Heeswijk-Dinther naar de pastorie in Dinther.

Sinds maart vorig jaar gebruikte Buro Lima de pastorie al voor de opvang van jongeren, maar nu heeft Buro Lima ook een akkoord met de buren om een stuk grond te mogen gebruiken. Buro Lima wil achter de pastorie nieuwe gebouwen neerzetten met appartementen voor de jongeren. De gemeente Bernheze is positief over de plannen.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.