Het voormalige garagepand aan de Weijen.
Volledig scherm
Het voormalige garagepand aan de Weijen. © Google Streetview

Dorpsraad Nistelrode houdt vast aan plan Aldi

NISTELRODE - De dorpsraad Nistelrode blijft pleiten voor de komst van een tweede supermarkt op de locatie van de voormalige garage van Rob de Winter aan Weijen. De dorpsraad heeft een deskundige in de arm genomen die diverse locaties in Nistelrode heeft bekeken.

Conclusie: de plek aan Weijen is de enige haalbare locatie voor de komst van een Aldi-supermarkt. Een jaar geleden bracht de dorpsraad de wens van inwoners van Nistelrode al onder de aandacht bij de gemeente.

Aldi heeft serieuze interesse om het oude pand van De Winter om te bouwen tot supermarkt. Maar de gemeente Bernheze wil daar niet in meegaan omdat de locatie buiten het zogeheten 'kernwinkelgebied' ligt.

Volgens Allard van Hasselt, vastgoeddeskundige, die een rapport heeft opgesteld in opdracht van de dorpsraad, zijn er echter geen geschikte plekken in dat gebied omdat ze onder meer te duur zijn voor Aldi. De dorpsraad hoopt dat de gemeente opnieuw naar het plan wil kijken.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.