Kildonkse molen.
Volledig scherm
Kildonkse molen. © Google Streetview

Fluisterboot helpt Kilsdonkse molen draaiende te houden

HEESWIJK-DINTHER - Sinds de renovatie van de Kilsdonkse molen in Heeswijk-Dinther heeft de gelijknamige stichting maar één doel: de molen draaiende houden. Het nieuwste wapen in die strijd is de fluisterboot.

Elke dag kunnen zo'n 25 mensen meevaren richting Kasteel Heeswijk. Onderweg vertelt een gids over de molen, de natuur en de Aa. Op woensdag en zondag is er vrije instap. Op de andere dagen kan de boot gereserveerd worden. De tocht duurt ruim een uur.

Om de molen draaiende te houden, moet jaarlijks voor ongeveer 15.000 euro aan onderhoud worden verricht. Vrijwilliger Ad van Lamoen: „Dat verdienen we helaas niet terug met alleen olie slaan. Daarom is het bezoekerscentrum er bijvoorbeeld ook gekomen. Ons enige doel is om te zorgen dat de Kilsdonkse molen in deze vorm kan blijven bestaan. Want de cultuurhistorische waarde is gigantisch.”

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.