Technisch onderzoek na het dodelijk ongeval in Meijel
Volledig scherm
Technisch onderzoek na het dodelijk ongeval in Meijel © Stefan Koopmans

Hoger beroep dodelijke aanrijding Meijel schuift halfjaar door

DEN BOSCH - De 34-jarige man die in mei 2013 drie mensen doodreed in Meijel moet zich hier waarschijnlijk in september dit jaar opnieuw voor verantwoorden. Het hoger beroep in deze spraakmakende zaak vindt dan plaats, zo bepaalde het gerechtshof woensdag.

Bij het ongeval verloren een 2-jarige peuter uit Heesch en haar 67-jarige opa en 64-jarige oma uit Meijel hun leven. Ze werden op het fietspad geschept, nadat de automobilist uit de bocht vloog. De chauffeur uit Polen werd vorig jaar veroordeeld tot 120 uur taakstraf. Toen het vonnis werd voorgelezen smeet de vader van de peuter uit frustratie een stoel door de rechtszaal en haalde daarmee het landelijke nieuws. Het OM ging in hoger beroep.

Woensdag werd duidelijk dat zowel OM als het gerechtshof vlassen op meer gegevens over het ongeval, met name over de snelheid waarmee de automobilist reed. Het Nederlands Forensisch Instituut kwam tot op heden niet verder dan een marge van tussen de 76 en 124 kilometer per uur.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.