Links naast het clubhuis van The Duke in Nistelrode moet de conferentieruimte met daarboven een hotel komen.
Volledig scherm
Links naast het clubhuis van The Duke in Nistelrode moet de conferentieruimte met daarboven een hotel komen. © Edith Verwegen

Hotelplan golfclub The Duke in Nistelrode stap dichterbij

NISTELRODE - Het plan van golfclub The Duke om bij golfbaan De Hooge Vorssel in Nistelrode een luxe hotel te bouwen, is weer een stapje dichterbij.

De commissie Ruimtelijke Zaken in Bernheze ging woensdagavond akkoord met vaststelling van het bestemmingsplan. De gemeenteraad moet 3 november nog een laatste klap op het plan geven, maar dat lijkt slechts een formaliteit.

Alle partijen gaven aan dat ze kunnen instemmen met het plan, al waren er wel wat vragen over de compensatie van natuur. Volgens sommige partijen zou er meer op ingezet moeten worden dat het geld voor de natuurcompensatie (de golfclub betaalt ruim 93.000 euro compensatie aan de provincie) ook in Bernheze terecht komt en niet elders in Brabant.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.