Volledig scherm
© Erna Lammers

'Inwoners kunnen zegje doen bij opvang asielzoekers in Bernheze'

BERNHEZE - Als halverwege deze maand duidelijk wordt dat er een opvanglocatie voor asielzoekers in Bernheze komt, dan krijgen inwoners van die gemeente gelegenheid hun zegje daarover te doen.Dat zegt burgemeester Marieke Moorman.

Halverwege juni wordt meer duidelijk over waar en hoe de opvang van vluchtelingen geregeld wordt. Oss en Bernheze hebben een gezamenlijke taak om 500 vluchtelingen op te vangen.

Oss heeft al aangegeven te willen kijken naar het verlengen van de noodopvang en wethouder Wagemakers gaf vorige week aan dat er mogelijk een tweede noodopvang komt. Wat er in Bernheze komt, is nog niet duidelijk. ''Maar de gemeenteraad, en niemand anders, is de enige die uiteindelijk ja of nee tegen de plannen zegt'', aldus Moorman.

De SP in Bernheze wil dat Bernheze primair inzet op het opvangen van extra statushouders. Ook de VVD wil daar aan vasthouden.

Lees meer nieuws over de opvang van vluchtelingen op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.