Overzicht gemeentelijke herindeling Zuidoost-Brabant.
Volledig scherm
Overzicht gemeentelijke herindeling Zuidoost-Brabant. © ED

Lokaal Brabant stelt vragen over brief provincie aan Bernheze

DEN BOSCH/BERNHEZE - De partij Lokaal Brabant, met één zetel vertegenwoordigd in Provinciale Staten, heeft schriftelijke vragen gesteld over de brief van de provincie aan de gemeente Bernheze. In de brief plaatst de provincie vraagtekens bij de keuze van Bernheze om een zelfstandige gemeente te blijven.

Fractievoorzitter Jan Heijman van Lokaal Brabant wil van Gedeputeerde Staten weten of GS vindt dat een gemeente zelf een keuze mag maken om zelfstandig te blijven. "Zo ja , waarom stuurt u dan deze brief en zo nee, geldt dit alleen voor Bernheze of ook voor andere gemeenten die een soortgelijke afweging maken", aldus Heijman.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.