De rechtbank in Den Bosch.
Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Loverboy uit Heeswijk-Dinther nog niet naar tbs-kliniek

DEN BOSCH/HEESWIJK-DINTHER - Een 23-jarige man uit Heeswijk-Dinther die vorig jaar werd veroordeeld voor het prostitueren van een zwakbegaafd meisje, moet in ieder geval nog tot 27 september in de gevangenis blijven.

De pogingen van zijn advocaat om hem met onmiddellijke ingang overgeplaatst te krijgen naar tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven, strandden deze dinsdag voor de rechtbank.

Drugsverslaving
De man zat eerder in de Woenselse Poort. Hij had tbs met voorwaarden opgelegd geregen voor het prostitueren van het meisje. Omdat hij zich niet aan de voorwaarde dat hij zich moest laten behandelen aan zijn drugsverslaving, werd hij op last van de rechter-commissaris overgeplaatst naar de gevangenis.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist nu tbs met dwangverpleging. Dat is de inzet van de strafzaak die 27 september dient. De rechtbank besloot deze dinsdag dat de man in de gevangenis blijft omdat tegen het besluit van de rechter-commissaris wettelijk geen appèl mogelijk is.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.