Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe parochie in regio Bernheze: Augustinus

HEESWIJK-DINTHER/BERLICUM - Heilige Augustinus wordt definitief de naam van de nieuwe parochie, die ontstaat door de samenvoeging van de parochies van Berlicum/Middelrode, Heeswijk, Dinther en Loosbroek. Deze week is daar huis-aan-huis een nieuwsbrief over verspreid.

De fusie moet op 1 januari 2017 een feit zijn. De namen van de oude parochies vervallen niet helemaal. Ze worden gebruikt om de verschillende geloofsgemeenschappen binnen de nieuwe parochie aan te duiden. Die gemeenschappen blijven heel belangrijk.

Ieder dorp heeft zijn eigen karakter, zijn eigen mogelijkheden, schrijft pastoor Joost Jansen. ‘Men gaat er vanuit dat iedere lokale gemeenschap zijn eigen broek kan ophouden, zowel met het vrijwilligersbestand als financieel. Een overkoepelend bestuur gaat steeds in gesprek met de mensen van de lokale geloofsgemeenschappen en stuurt bij waar nodig.’

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.