Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwkomers scoren in café Top 100

HEESWIJK-DINTHER/UDEN/OSS - Twee cafés uit deze regio komen vanuit het niets in de café Top 100 binnen, de jaarlijkse ranglijst van het vakblad Misset Horeca. Hoogste nieuwkomer op plek 7 is eetcafé De Toren uit Heeswijk-Dinther. Café Meneer Prinssen van Maarten Prinssen uit Uden dat onlangs zijn 1-jarig bestaan vierde, kwam op plek 39 terecht. H32 uit Oss staat op de 82ste plaats.

,,Als je debuteert op plek 7, dan doe je iets goed", zegt de enthousiaste vakjury over eetcafé De Toren van Jeroen en Mieke van den Broek. Bij Meneer Prinssen krijgt de jury van vaste stamgasten te horen dat het een prima café is. "Dan doe je het goed", aldus de jury.

Energie
H32 van Pierre Vink uit Oss wordt geprezen als 'moderne zaak waar de energie van afspat'. ,,Daar komen we zeker nog eens terug", besluit de jury.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.