Het voormalige garagepand aan de Weijen.
Volledig scherm
Het voormalige garagepand aan de Weijen. © Google Streetview

Nistelrode wil net als buurdorpen een tweede supermarkt

NISTELRODE - Vier supermarkten in Heesch, Heeswijk-Dinther heeft er twee, net als Schaijk en Zeeland. Nistelrode kijkt jaloers naar de 'buren', want de inwoners van Nistelrode willen ook een tweede supermarkt. Aldi heeft interesse, een locatie is gevonden, maar toch komt het er nog niet van.

De gemeente Bernheze vindt de plek die in beeld is voor een Aldi, namelijk de oude garage van Rob de Winter aan Weijen, niet geschikt. De locatie valt buiten het kernwinkelgebied en het is in strijd met het gemeentelijk beleid om daar een supermarkt te vestigen.

Uitzondering
Toch hopen de inwoners van Nistelrode vurig dat de politiek in Bernheze voor een keer een uitzondering maakt. Onderzoeken tonen aan dat er ruimte is voor een discounter zoals Aldi in Nistelrode, Aldi wil en de Nistelrodenaren hopen dat ze voortaan niet meer naar Heesch of Uden moeten voor de Aldi. Nu moet alleen de gemeente het licht op groen zetten.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.