Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels

Publiek loopt weg bij discussie over azc Nistelrode

BERNHEZE - De discussie over de komst van een asielzoekerscentrum op het voormalige MOB-complex in Nistelrode verliep maandagavond rustig, totdat rond 20.30 uur enkele mensen op de publieke tribune zich begonnen te roeren.

De toeschouwers, zo’n 10 tot 15 mensen, waren boos omdat ze niet gehoord werden. Aan het begin van de commissievergadering hadden inwoners de mogelijkheid om in te spreken, maar daarvoor meldde zich niemand. Volgens de toeschouwers waren zij niet op de hoogte van de mogelijkheid. Het publiek werd boos en verliet uit protest de raadszaal.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.