Volledig scherm
© Thinkstock

Publieksavond bij Sterrenwacht Halley in Heesch

HEESCH - Sterrenwacht Halley in Heesch is vrijdag 21 oktober voor publiek geopend. Ook is er een lezing over het wereldbeeld van Jeroen Bosch.

Met de grote telescoop zijn zijn ‘zeeën’, kraters en bergen goed te zien. Op deze avonden kan men ook de heldere planeten Mars en Saturnus door de grote telescoop bekijken. Mars en Saturnus staan laag aan de westelijke horizon en gaan binnen enkele uren na de zon onder. Met de telescoop zijn de ringen van Saturnus duidelijk te onderscheiden. Het moeten wel onbewolkt om de sterrenhemel te kunnen observeren.

De publieksavond van Sterrenwacht Halley begint om 21.00 uur. De toegang tot de avond aan de Halleyweg 1 in Heesch kost 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 3 euro entree.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.