Volledig scherm
© Thinkstock

Publieksavond bij Sterrenwacht Halley in Heesch

HEESCH - Sterrenwacht Halley in Heesch is vrijdag 2 december voor publiek geopend. Van de planeten is op deze avond alleen Mars te zien, die laag aan de zuidwestelijk hemel staat.

Bezoekers maken kennis met allerlei bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden, zoals de Poolster, Grote en Kleine Beer, Cassiopeia, Stier, Zwaan en Pegasus. In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.

De publieksavond van Sterrenwacht Halley begint om 20.00 uur. De toegang tot de avond aan de Halleyweg 1 in Heesch kost 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 3 euro entree.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.