De rechtbank in Den Bosch.
Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Rijverbod van een jaar en forse werkstraf geëist tegen brokkenpiloot

DEN BOSCH/LOOSBROEK - 180 uur werkstraf en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dat eiste de officier van justitie deze donderdagmiddag in Den Bosch tegen een 22-jarige Veghelaar.

Hij reed in februari op de Kampweg/Dintherseweg in Loosbroek met zijn auto op de rotonde linksom en kwam daarbij in botsing met een scooter. De bestuurster, een meisje van 21 jaar, raakte daarbij gewond: ze brak een pols en haar onderbeen en haar knieschijf raakte beschadigd.

De automobilist verklaarde tegenover de rechtbank dat hij moe was en in gedachten met andere dingen bezig. Hij ontkende dat hij eerder had verklaard dat hij van vermoeidheid in slaap was gevallen.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.