Volledig scherm
© RGBStock

Ruimte voor seniorenwoningen op plek poppenhuismuseum Heesch

HEESCH - Op de plek waar tot voor kort het poppenhuismuseum in Heesch zat, aan de Beellandstraat, moeten acht levensloopbestendige seniorenwoningen komen. Daarnaast wordt de bedrijfswoning op het terrein omgebouwd tot burgerwoning.

De panden waar voorheen de uitgeverij en het Creatief Centrum zaten, gaan tegen de grond. De nieuwe woningen die er moeten komen, zijn ontworpen door architect Hein Koppens. Het zijn duurzame huizen die voor een groot gedeelte uit glas zullen bestaan. De acht woningen bij elkaar moeten een gezamenlijk woonconcept vormen.

Inwoners kunnen momenteel het bestemmingsplan inzien bij de gemeente Bernheze. Naar verwachting start de verkoop van de woningen in het najaar.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.