Volledig scherm
© stock.xchng

Scholen in Bernheze bespreken nieuwe tijden

BERNHEZE – Basisscholen in Bernheze die onder het bestuur van SKPO Novum vallen, doen onderzoek naar de invoering van andere schooltijden.

Werkgroepen gaan de behoefte aan een continurooster bij ouders en leerkrachten onderzoeken. Het gaat om scholen De Beekgraaf en ’t Maxend (Nistelrode), Het Mozaïek en ’t Palet (Heeswijk-Dinther), St. Albertus (Loosbroek) en Op Weg (Vorstenbosch).

Steeds meer scholen zijn de afgelopen jaren al overgestapt op een continurooster. Volgens het schoolbestuur van Novum komen ook daar steeds meer vragen van ouders of de schooltijden beter op hun werktijden afgestemd kunnen worden.

Er worden nu drie modellen voor schooltijden onderzocht: het huidige model, het vier-gelijke-dagenmodel (met woensdagmiddag of vrijdagmiddag vrij) en het vijf-gelijke-dagen-model. Als de schooltijden veranderen, gebeurt dit vanaf het schooljaar 2017/2018.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.