Volledig scherm
© Thinkstock

Vermist meisje uit Heesch werd tegen haar zin jihadbruid

DEN BOSCH/HEESCH - Een 16-jarig meisje uit Heesch dat afgelopen zomer een maand vermist was, blijkt in die tijd door een 38-jarige Amsterdammer te zijn vastgehouden in België.

De man zou haar daar hebben voorbereid op een vertrek naar Syrië. In de Bengaalse moskee zouden de twee in de echt zijn verbonden volgens het islamitisch recht.

Een en ander bleek dinsdag tijdens een rechtszitting in pro forma bij de rechtbank Oost-Brabant. Daar trachtte de advocaat van de Amsterdammer zijn cliënt tevergeefs op vrije voeten te krijgen. De man zit al drie maanden in voorlopige hechtenis wegens vrijheidsberoving, mishandeling en het onttrekken aan het wettelijk gezag van het minderjarige meisje uit Heesch. Volgens de advocaat is het meisje uit vrije wil met zijn cliënt meegegaan en schuift ze hem van alles in de schoenen, nadat ze spijt kreeg. Het meisje is in het verleden meermalen vermist geweest, nadat ze was weggelopen.

De rechtbank handhaaft het voorarrest, maar biedt de advocaat wel gelegenheid tot verhoor van het meisje bij de rechter-commissaris.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.