Vernield kunstwerk in Loosbroek gedemonteerd

LOOSBROEK - De gemeente Bernheze heeft de restanten van het vernielde kunstwerk in Loosbroek opgeruimd en gaat volgende week met de kerncommissie in gesprek over de vernieling aan openbaar bezit.

Bernheze heeft de intentie om het kunstwerk, dat in de nacht van zaterdag op zondag werd vernield, te herstellen. De daders zijn nog altijd niet gepakt, de politie is nog niet veel verder gekomen met het onderzoek.

Een groep inwoners heeft een beloning van 600 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Het bericht van Rob Lunenburg is bijna 200 keer gedeeld op Facebook. Tot concrete tips heeft het echter nog niet geleid. "Ik hoop dat de daders zich nog melden, want ze zijn absoluut te ver gegaan", zegt Lunenburg.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.