In de bossen van de Maashorst is de zeldzame dennenorchis gespot.
Volledig scherm
In de bossen van de Maashorst is de zeldzame dennenorchis gespot. © Allemaal Maashorst

Zeldzame dennenorchis gespot in de bossen van de Maashorst

NISTELRODE - In de bossen op de Maashorst is deze week de zeer zeldzame dennenorchis aangetroffen. Dat meldt Allemaal Maashorst woensdag. De plant staat op de Nederlandse Rode Lijst van bedreigde en kwetsbare zeldzame vaatplanten.

De dennenorchis is een wilde orchidee en komt voor in Nederland en België. De orchidee groeit in vochtige, structuurarme dennenbossen op zure en voedselarme grond.

Beschermd
De dennenorchis is in Nederland en België wettelijk beschermd. Vooral in de duinbossen van Schoorl en op Terschelling komt de dennenorchis in grote aantallen voor. In de Maashorst is het Osse bosgebied tot nu toe de enige vindplaats.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.