Volledig scherm
© Thinkstock

Zweefvliegveld Nistelrode kan uitbreiden

NISTELRODE - Het zweefvliegveld aan de Vorstenbosscheweg in Nistelrode kan gaan uitbreiden. De gemeenteraad van Bernheze heeft donderdagavond het bestemmingsplan vastgesteld. Het zweefvliegveld moet worden uitgebreid en verbeterd worden.

Onder meer door veiligheidseisen is een grotere landingsbaan nodig. Daarvoor moeten wel bomen wijken en dat is tegen het zere been van Progressief Bernheze en Partij Blanco.

De twee partijen stemden tegen het bestemmingsplan. Eerder waren ook al 75 zienswijzen ingediend, onder meer door omwonenden, die vrezen voor overlast bij een toename van het aantal vluchten. Volgens de gemeente en de aeroclub is dat niet of nauwelijks het geval.

  1. Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit

    HEESWIJK-DINTHER - De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Oss, Uden e.o.