Lenteweer ver te zoeken op eerste lentedagen

Morgen begint de astronomische lente, maar het lenteweer van de afgelopen week is even van de baan. Wolken en regen bepalen het weerbeeld de komende dagen. Dat meldt Weerplaza. 

Widget door Weerplaza

Morgen start om 11:28 uur de astronomische lente op het noordelijk halfrond, de zon gaat dan door het lentepunt heen. Het is het moment dat de zon precies in het oosten boven de horizon komt en precies ondergaat in het westen. Dit gebeurt tweemaal per jaar, als de lente begint en als de herfst begint. Dag en nacht duren dan vrijwel even lang. 

Van vriendelijk lenteweer is echter geen sprake. Net als gisteren en vandaag worden we geconfronteerd met wolken en soms valt er regen. Maandagmiddag wordt het 10 tot 13 graden. Daarbij waait het ook flink. 

Lichtpuntjes

Toch zien we gelukkig ook weer lichtpuntjes. In de tweede helft van de week komt het Europees model meer onder invloed van een hogedrukgebied te staan. Hierdoor wordt het  droger en is ook de zon vaker te zien. Doordat de wind uit het westen waait, blijft het kwik steken tussen 10 en 15 graden, maar dat is eigenlijk heel normaal voor deze tijd van het jaar. ’s Nachts kan het tijdens opklaringen in windluwe gebieden vriezen. In het weekend zou de temperatuur nog wat verder kunnen stijgen. 

Volledig scherm
Voetgangers trotseren slecht weer in het centrum van Amsterdam. © ANP
  1. Oude tourbus van The Kelly Family te koop: 'Er zit zelfs een biertap in'

    Oude tourbus van The Kelly Family te koop: 'Er zit zelfs een biertap in'

    Een buitenkans voor fans van The Kelly Family die geld over hebben: de vroegere tourbus van de muzikale familie is te koop. De Iers-Amerikaanse familieband gebruikte de bus jarenlang tijdens Europese tournees. De kenmerkende beschildering, met onder meer de bandnaam, zit er tegenwoordig niet meer op. De Bristol Lodekka is nu egaal rood. Een veilingmeester van Catawiki schat dat de dubbeldekker tussen de 32.000 en 42.000 euro zal opbrengen.
  2. Politie haalt 'illegale marktplaats' met één druk op de knop offline

    Politie haalt 'illegale marktplaats' met één druk op de knop offline

    De politie heeft in samenwerking met meerdere nationale- en internationale veiligheidsdiensten de prominente illegale marktplaats Hansa Market gekraakt. De diensten hebben de website eerst 27 dagen lang in de gaten gehouden en gegevens van gebruikers geregistreerd alvorens de website offline te halen. De website werd live op de persconferentie offline gehaald. De politie is haar nopjes met de actie, en waarschuwt: 'Het is prima dat je op het internet illegaal drugs wil kopen, maar je bent nooit anoniem'.