Volledig scherm
Zoë Timmermans bij het WK paaldansen. © World Pole Sports Championships 2016

14-jarige Zoë uit Liempde wordt 17de op WK paaldansen (video)

LONDEN/LIEMPDE - Ze is pas anderhalf jaar bezig met paaldansen, maar de 14-jarige Zoë Timmermans uit Liempde is met 30.7 punten nu al zeventiende van de wereld in haar leeftijdscategorie. Zaterdag bemachtigde ze die plek tijdens het wereldkampioenschap paaldansen in het uitverkochte en warme (30 graden) Crystal Palace National Sports Centre in Londen.

Om die plek te kunnen halen, moest ze wel aan bepaalde regels voldoen. ,,Als je schudde met je kont, werd je gediskwalificeerd.” Niet dat die regel Zoë beperkte. ,,Ik doe dat nooit.” Verder waren er negen verplichtte oefeningen. ,,En je moest een pakje met twee bandjes dragen en een broekje waarbij je je billen niet zag.”

Nationaal record
Volgens Zoë was het WK-avontuur 'superleuk'. ,,Je leert allemaal nieuwe moves en je leert veel nieuwe mensen kennen.” De jonge paaldanseres mocht op het podium in Londen staan omdat ze de tweede plek wist te behalen tijdens het Nederlands Kampioenschap paaldansen in Den Bosch. Zodoende reisde ze met haar moeder, een vriendin en de moeder van haar vriendin af naar Engeland waar ze het opnam tegen 22 concurrenten in de leeftijdscategorie 10 tot 14 jaar. Als ze bij de laatste tien zou zitten, mocht ze door naar zondag om te strijden voor de eerste plaats.

Dat lukte helaas niet, maar Zoë verbrak wel haar nationale record. Ze scoorde 7.8 punten meer dan ze tijdens het NK in Nederland haalde. En haar moeder is natuurlijk apetrots. ,,Dan mag je kind gewoon tussen de wereldtop staan. Het was zo overweldigend.”

Bekijk hieronder de beelden van Zoë op het WK.

Volledig scherm
Zoë Timmermans bij het WK paaldansen. © WORLD POLE SPORTS CHAMPIONSHIPS 2016
  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.