Volledig scherm
Een van de flats aan de Hoogheem. © Google Streetview

Acht flatbewoners in Boxtel mogen uit voorzorg hun balkon niet meer op

BOXTEL - De balkons van acht appartementen van een van de zeven Hoogheemflats in Boxtel hangen niet meer waterpas. Woningcorporatie St. Joseph weet nog niet precies wat het euvel is, maar de bewoners mogen uit voorzorg niet meer het balkon op.

Het gaat om acht vrijgezellenappartementen in flatgebouw 4, genaamd Schorpioen. Die balkons zijn na een renovatie midden jaren negentig aangebouwd en via een paalconstructie gestut. Ook bij flat 3, Boogschutter, is eenzelfde constructie aangebracht, maar daar heeft St.Joseph geen probleem geconstateerd.

Snel herstel
De corporatie bekijkt nu wat de beste aanpak is. De verwachting is dat het herstel snel gaat beginnen. De bewoners zijn deze week op de hoogte gesteld toen de resultaten van nader onderzoek bekend werden.

Met alle andere balkons van de zeven Hoogheemflats is niks mis, aldus woordvoerster van St. Joseph. Dat komt omdat die een andere constructie hebben.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.