Volledig scherm
Sint Petruskerk in Boxtel. © Johan van Grinsven

Altijd al Petrusoloog willen worden? In Boxtel kan het

​BOXTEL - Het woord bestaat niet eens en toch kun je binnenkort in Boxtel leren om Petrusoloog te worden. Het heeft niets met de leer van Petrus te maken, maar alles met een baken in Boxtel: de Petruskerk.

De nieuwe cursus Petrusologie komt, evenals de naam, uit de koker van Heemkunde Boxtel. Die vereniging wilde al langer een dergelijke cursus opzetten over de monumentale Boxtelse kerk. Dat gaat nu ook echt gebeuren, volgend jaar. De vereniging heeft al enkele docenten bereid gevonden om mee te werken.

De Sint-Petruskerk in Boxtel is een laatgotische kruiskerk die gebouwd is in de vijftiende en zestien​de​ eeuw. ​Vier jaar geleden kreeg de kerk van de Romeinse Congregatie voor de Goddelijke Eredienst de eretitel van basiliek toegekend.

  1. 'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    'Het is leuk als bekende wielrenners onze kleding dragen'

    BOXTEL - Rens Robroek kan zich de start van de Tour van France twee jaar geleden in Utrecht nog goed herinneren. De 25-jarige Boxtelaar zat voor de televisie toen hij voormalig wielrenner en NOS-analist Maarten Tjallingii in een door hem ontworpen T-shirt op tv zag. Meteen pakte hij de telefoon om zijn compagnon Sander Tielen op de hoogte brengen. Robroek: ,,Toen merkten we wat het bereik van televisie is. In onze webshop werd het ene na het andere shirt besteld."

Boxtel e.o.