De Boxtels-Marokkaanse band Kasba.
Volledig scherm
De Boxtels-Marokkaanse band Kasba. © Hettie van der Ven

Bazaar Boxtel: culinaire, muzikale en culturele smeltkroes

BOXTEL - Heerlijke geuren uit alle windstreken, vrolijke muziek, kleurrijke mensen en een enorm aanbod aan smakelijke hapjes. Bazaar Boxtel beleeft deze zondag haar dertiende editie in park Molenwijk. Al voor de bazaar rond het middaguur officieel opent, is het druk. Het wereldkoor brengt de stemming erin, de eerste hennatatoeages worden gezet en de Indonesische saté, de Arubaanse soep en de Turkse Gözleme (dunne pannenkoekjes met hartige vulling) zijn op temperatuur. De sfeer is relaxed, iedereen lacht, kijkt rond en – bovenal – eet.

Bazaar Boxtel is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerd en gewaardeerd multicultureel evenement. Ook deze editie weer zoeken duizenden mensen, vaak met een loempia of stukje spekkoek in de hand, een plekje in het gras of onder de bomen. Wanneer de Boxtels-Marokkaanse band Kasba het grote podium betreedt, wordt er meegeklapt en zelfs voorzichtig gedanst op de houten vlonders die in het gras zijn neergelegd. Park Molenwijk is deze zondag een bruisende en zeer smakelijke smeltkroes.

Marokkaanse lekkernijen.
Volledig scherm
Marokkaanse lekkernijen. © Hettie van der Ven
Volledig scherm
© Hettie van der Ven
Volledig scherm
© Hettie van der Ven
  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 

Boxtel e.o.