Een demonstratie tijdens Jacht en Buitenleven.
Volledig scherm
Een demonstratie tijdens Jacht en Buitenleven. © Jan Zandee

Beleving staat centraal tijdens Jacht en Buitenleven in Liempde

LIEMPDE – Bezoekers van de beurs Jacht en Buitenleven op Landgoed Velder in Liempde gaven hun ogen dit weekeinde goed de kost bij stands met onder meer geweren, jachtkleding en lokganzen. Zo nu en dan klonk jachthoorngeschal.

De beurs werd voor de eerste keer op deze locatie gehouden, tot grote tevredenheid van medeorganisator Igor Timmermans. ,, Qua opzet hebben we gekeken naar oude Engelse gamefairs, en deze prachtige omgeving leent zich daar uitstekend voor. Het gaat tegenwoordig niet meer om de verkoop, maar om de beleving. We hopen hier volgend jaar terug te komen.”

Bijzondere activiteiten op het terrein waren de slipjacht met behulp van een stuk pens, een paardenshow en kleiduifschieten. ,,Het is uniek dat we een vergunning hebben gekregen buiten een schietbaan”, legde Timmermans uit.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.