Jos Hermans opent op 8 maart zijn restaurant N9NE in Boxtel. Hij wil zijn gerechten combineren met kleine glaasjes (speciaal)bier.
Volledig scherm
Jos Hermans opent op 8 maart zijn restaurant N9NE in Boxtel. Hij wil zijn gerechten combineren met kleine glaasjes (speciaal)bier. © copyright Marc Bolsius

Bierrestaurant in Boxtel knipoog naar Negen Mannen

BOXTEL - Een grote antieke foto van The Anchor Brewery in San Francisco is het eerste wat je ziet als je het nieuwe bierrestaurant N9NE in Boxtel binnenloopt. Het restaurant aan de Parallelweg Zuid, opent de deuren op 8 maart.

,,Zoals je ziet is het buiten nog een troosteloze bedoening, maar zijn we binnen al behoorlijk opgeschoten", zegt Jos Hermans. Hermans, tot 2011 patron-cuisinier van het restaurant De Negen Mannen, hoopt met zijn concept een aanvulling te worden op de restaurants in Boxtel en omgeving. ,,Kleine gerechten in combinatie met kleine glaasjes bier zodat je verschillende dingen kunt proeven. Speciaalbieren zijn in, en net zoals bij wijnsuggesties kan een combinatie van spijs en bier ook heel verrassend zijn", legt Hermans uit. ,,Ik probeer zoveel mogelijk met producten uit de omgeving te gaan werken. Met de lokale bierbrouwer De Gaperd wordt er zelfs een exclusieve IPA (India Pale Ale, red.) gebrouwen. Deze krijgt de naam Nr9."

Hermans is zich ervan bewust dat er wellicht mensen rondlopen die de wenkbrauwen fronsen bij het horen van zijn ambitieuze plannen. Er zijn de laatste jaren nogal wat horecazaken verdwenen of van eigenaar verwisseld in Boxtel. Ook de ligging buiten het centrum en tegenover het vleesverwerkend bedrijf Vion zijn geen pluspunten. Hermans: ,,Toch geloof ik dat deze formule gaat werken. Inderdaad, het restaurant ligt niet in het centrum, maar wel aan een toegangsweg. Kijk maar eens naar Dinercafé Knus aan de Eindhovenseweg, dat loopt ook goed en ligt net zover van de Markt als N9NE. Natuurlijk is het uitzicht aan de overkant niet het meest pittoreske plaatje. Maar als de bomen straks weer blad dragen ziet het er een stuk vriendelijker uit", merkt Hermans op. ,,Het typische wat betreft de stankoverlast van VION is dat men er in de rest van Boxtel vaak meer last van heeft dan hier. De afvoerpijpen van VION zijn zo hoog dat de onaangename lucht over ons heen wegdrijft", aldus Hermans.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.