Volledig scherm
Een theatervoorstelling in Liempde is geschikt gemaakt voor blinde bezoekers. © Rianneke Mees

Blinden bezoeken theatervoorstelling in Liempde

LIEMPDE - Ook blinden kunnen naar een theatervoorstelling. Dat bleek woensdagmiddag op het festival Circo Circolo in Liempde.

Enkele blinde mensen bezochten de freestyleshow van danscollectief ISH. Voorafgaand aan de show mochten zij voelen aan de attributen van de skaters en dansers, en aan de skateramp (een soort schans) op het podium.

Janita van der Vinne uit Dordrecht klom zelfs op de ramp. Daar kreeg zij van skater Jelle uitleg over wat hij doet. Tijdens de voorstelling krijgen de blinden een koptelefoon op. Zo krijgen zij te horen wat er op podium gebeurt.

  1. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.