Volledig scherm
Eigenaar Piet van Erp van recreatiepark Dennenoord. © Maarten van den Hurk

Boxtel gaat in gesprek met initiatiefnemers huis voor autisten

BOXTEL - Het gemeentebestuur van Boxtel gaat dinsdag toch met zorggroep 't Zicht in gesprek over het plan om jongeren met autisme te vestigen op recreatiepark Dennenoord. De gemeente ziet dit plan niet zitten. Waarover het gesprek precies zal gaan is niet bekend gemaakt.

Vrijdag wezen de wethouders Peter van de Wiel en Marusjka Lestrade het plan stellig af. Bovendien verfoeiden ze dat 't Zicht zonder enig overleg al enkele kinderen illegaal gehuisvest heeft in een ruime bedrijfswoning op Dennenoord.

André van de Veerdonk, van zorggroep ‘t Zicht, is blij dat er een gesprek komt. Hij had hier om gevraagd nadat hij vrijdag het standpunt van het gemeentebestuur had vernomen, Ook parkeigenaar Piet van Erp juicht toe dat er weer gesproken wordt. Hij zou ‘t Zicht graag verwelkomen.

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.