Eigenaar Piet van Erp van recreatiepark Dennenoord.
Volledig scherm
Eigenaar Piet van Erp van recreatiepark Dennenoord. © Maarten van den Hurk

Boxtel gaat in gesprek met initiatiefnemers huis voor autisten

BOXTEL - Het gemeentebestuur van Boxtel gaat dinsdag toch met zorggroep 't Zicht in gesprek over het plan om jongeren met autisme te vestigen op recreatiepark Dennenoord. De gemeente ziet dit plan niet zitten. Waarover het gesprek precies zal gaan is niet bekend gemaakt.

Vrijdag wezen de wethouders Peter van de Wiel en Marusjka Lestrade het plan stellig af. Bovendien verfoeiden ze dat 't Zicht zonder enig overleg al enkele kinderen illegaal gehuisvest heeft in een ruime bedrijfswoning op Dennenoord.

André van de Veerdonk, van zorggroep ‘t Zicht, is blij dat er een gesprek komt. Hij had hier om gevraagd nadat hij vrijdag het standpunt van het gemeentebestuur had vernomen, Ook parkeigenaar Piet van Erp juicht toe dat er weer gesproken wordt. Hij zou ‘t Zicht graag verwelkomen.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.