Volledig scherm
© Getty Images

Boxtel gaat meer werk maken van rookverbod

BOXTEL - Burgemeester Mark Buijs gaat de handhaving van het rookverbod aankaarten binnen de lokale horeca in Boxtel. Bovendien wil hij in overleg met Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over de situatie in het dorp.

,,En als blijkt dat controles nu onder de maat zijn, dan zal ik ze aansporen tot meer controles", aldus Buijs dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Zijn toezeggingen volgden op een verzoek van leerlingen van het Jacob Roelandslyceum, die samen met de CDA-fractie een motie indienden. Ze willen dat er beter gecontroleerd wordt op het roken in cafés.

Niet goed gehandhaafd
Volgens de leerlingen wordt het rookverbod in Boxtel niet overal goed gehandhaafd. Namen van de bewuste horecazaken werden tijdens de discussie niet genoemd. JRL-leerling Nikki van der Staak sprak tijdens de vergadering in: ,,De wet is gewoon de wet, daar kan niets omheen."

De motie werd unaniem door de raad aangenomen.

  1. Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    Herinrichting Markt start met aanleg parkeerplaats Zusterspad

    BOXTEL - Met de aanleg van twintig nieuwe parkeerplaatsen aan het Zusterspad maakt Boxtel direct na de zomervakantie een start met de daadwerkelijke herinrichting van de Markt en omgeving. In de zomer van 2018 moet het karwei geklaard zijn. Daarna zal het evenwel niet lang 'stil' zijn in het centrum. Want het college voorziet wat het noemt 'vervolgvragen voor aanpassingen' in de aanpalende straten. Daarbij richten B en W zich in eerste instantie op het eerste deel van de Rechterstraat. Daarom is daarvoor alvast 300.000 euro opzij gezet, uit te geven in 2019.
  2. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.