Volledig scherm
© Thinkstock

Boxtel helpt mbo-leerling met studiekosten

BOXTEL - Maximaal 800 euro per jaar gaat de gemeente Boxtel uitkeren aan 16- of 17-jarige mbo-leerlingen, van wie de ouders onvoldoende geld hebben om schoolkosten te betalen. De regeling is deze week vastgesteld en gaat per direct in.

Met dit aanvullende minimabeleid dicht Boxtel een gat, dat vorig jaar ontstaan is door veranderde landelijke regelgeving.

Op aangeven van D66 had de gemeenteraad hier om gevraagd. In 2015 verviel de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten. Dit treft vooral 16- en 17-jarige mbo’ers. Zij zijn te jong voor de Wet studiefinanciering.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.