Volledig scherm
© Thinkstock

Boxtel maakt zich zorgen over toekomst bibliotheek

BOXTEL - De gemeente Boxtel ziet geen reden om de subsidie voor Bibliotheek De Meierij opnieuw tegen het licht te houden. Dat zei wethouder Eric van den Broek dinsdagavond tijdens de gemeenteraad op vragen van de fractie Balans.

De partij uitte grote zorgen over de toekomst van de bibliotheek. Die is ongewis. Mogelijk gaan de Meierij-bibliotheken samenwerken met Den Bosch. Alleen de gemeente Boxtel is tot eind 2018 een zekere subsidiegever.

Subsidie
​De colleges van Schijndel en Sint-Oedenrode hebben besloten per 1 januari 2017 over te stappen naar de Noord-Oost Brabantse Bibliotheken. Vught stopt zijn bijdrage aan De Meierij ook per 2017. Haaren deed dit al eerder. Als buurgemeenten de subsidiekraan dichtdraaien, zou Boxtel dit volgens Balans ook moeten overwegen. Niet dus, zei de wethouder. Hij stelde dat het bibliotheekwerk enkele jaren geleden al tegen het licht is gehouden. Ook werd de subsidie verlaagd van 6,7 ton naar ruim 5,3 ton.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.