Volledig scherm
© Thinkstock

Boxtel maakt zich zorgen over toekomst bibliotheek

BOXTEL - De gemeente Boxtel ziet geen reden om de subsidie voor Bibliotheek De Meierij opnieuw tegen het licht te houden. Dat zei wethouder Eric van den Broek dinsdagavond tijdens de gemeenteraad op vragen van de fractie Balans.

De partij uitte grote zorgen over de toekomst van de bibliotheek. Die is ongewis. Mogelijk gaan de Meierij-bibliotheken samenwerken met Den Bosch. Alleen de gemeente Boxtel is tot eind 2018 een zekere subsidiegever.

Subsidie
​De colleges van Schijndel en Sint-Oedenrode hebben besloten per 1 januari 2017 over te stappen naar de Noord-Oost Brabantse Bibliotheken. Vught stopt zijn bijdrage aan De Meierij ook per 2017. Haaren deed dit al eerder. Als buurgemeenten de subsidiekraan dichtdraaien, zou Boxtel dit volgens Balans ook moeten overwegen. Niet dus, zei de wethouder. Hij stelde dat het bibliotheekwerk enkele jaren geleden al tegen het licht is gehouden. Ook werd de subsidie verlaagd van 6,7 ton naar ruim 5,3 ton.

  1. Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    Teller met bezwaren tegen Boxtelse verkeersplannen staat op 150

    BOXTEL - Bij de gemeente Boxtel zijn 150 bezwaren van bewoners, natuurverenigingen en ondernemers binnengekomen tegen de aangekondigde verkeersmaatregelen. Met name tegen de afsluiting van de dubbele overweg in de Tongeresestraat en de gevolgen daarvan voor de verkeersstromen in Boxtel. Wethouder Herman van Wanrooij: ,,Het ontbreken van een visie hoe het verkeer zich de komende jaren ontwikkelt, is voor veel mensen reden geweest in de pen te klimmen."

Boxtel e.o.