Volledig scherm
© pixabay.com

Boxtel niet meer gelukkig met forse bouwmogelijkheid Stationsstraat

DEN HAAG - De gemeente Boxtel denkt erover de bouwmogelijkheden te beperken voor een architectenkantoor aan de Stationsstraat. Dit bleek donderdag bij de Raad van State in Den Haag. Volgens het geldende bestemmingsplan kan het huidige kantoor worden uitgebreid tot een gebouw van elf meter hoog met drie bouwlagen. Buren Jeroen van Baren en Ineke Van Esch hebben daar grote zorgen over, zeiden ze in Den Haag.

De buren zijn bang dat de tuin een binnenplaats wordt en voor inkijk en voortdurende lichtschijnsels in hun tuin vanwege de grote ramen die in het gebouw mogen komen. Zij dienden alvast bij de gemeente een planschadeclaim in.

De gemeente wil hooguit 5.200 euro planschade betalen. De twee Boxtelnaren hebben de waardevermindering van hun huis laten taxeren op 25.200 euro. Boxtel vindt 5.200 een correcte schadevergoeding. Maar de gemeente stelde ook dat het misschien beter is de bouwmogelijkheden op het perceel wat aan banden te leggen. Uitspraak van de Raad van State over de planschadeclaim volgt binnen zes weken.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.