Volledig scherm
© Thinkstock

Boxtel start proef met blauwe zone in het centrum

BOXTEL - De betaald parkeerplaatsen bij de Zwaanse Brug en de Rechterstraat in Boxtel worden de komende 2 jaar ingericht als blauwe zone. Tenminste, die voorkeur blijkt uit de voorlopige geluiden onder winkeliers en horeca-ondernemers in Boxtel.

Er ligt nog een tweede locatie op tafel: de betaald parkeerplekken nabij de gemeentevijver. Leden van de lokale horeca-afdeling en de Ondernemersvereniging Centrum Boxtel mogen het zeggen, maandag wordt het advies aan de gemeente doorgespeeld.

Maar zowel horecavoorman Richard Strik als Filipe Van den Borne proeven onder hun leden dus al een voorkeur voor de Zwaanse Brug en Rechterstraat. "Dat zou ook wel logisch zijn. Dan zit je dichtbij het kernwinkelgebied en het zou een aanvulling zijn voor de Stationsstraat", zegt de laatste. Voor de gemeente is de keuze om het even. De proef start, in het snelste scenario, per november van dit jaar.

  1. Horeca en gemeente kiezen voor veiligheid tijdens Boxtelse kermis

    Horeca en gemeente kiezen voor veiligheid tijdens Boxtelse kermis

    BOXTEL - De opkomst van het publiek bij de kermis in Boxtel is volgens sommige kermisexploitanten de eerste dagen matig. ,,Ik heb van een aantal attractiehouders vernomen dat het inderdaad nog niet zo fantastisch is", aldus kermiscoördinator Richard Schuurs van de gemeente Boxtel. ,,Links en rechts hoor je wel dat de exploitanten opbrengsten halen die ze gewend zijn. Dan is het zo slecht nog niet. Ik verwacht de komende dagen wel wat meer bezoekers omdat de temperatuur gaat stijgen."

Boxtel e.o.