De website in wording van de promotie van Boxtel: Beleef Boxtel.
Volledig scherm
De website in wording van de promotie van Boxtel: Beleef Boxtel. © Hein Eikenaar

Boxtel steekt geld in promotie om toerist te lokken

BOXTEL - Boxtel wil toeristen meer verleiden om naar het dorp te komen en er te verblijven. Daarom gaat begin 2016 onder de vlag van Beleef Boxtel een nieuwe website in de lucht.

De gemeente investeert er zo'n 7.000 euro in. Het format wordt ook gebruikt door twee andere gemeenten in het Groene Woud, die er eveneens in investeren: Best (onder titel: Best Bijzonder) en Sint-Oedenrode (Natuurlijk Sint-Oedenrode). Het is de bedoeling dat de drie informatie uitwisselen.

Parels
Een prominente plek wordt gereserveerd voor de tien parels van Boxtel, die afgelopen najaar tijdens een verkiezing door de inwoners van het dorp zijn gekozen. De top drie: oertijdmuseum De Groene Poort, kasteel Stapelen en het natuurschoon.

Slogan
Met de slogan ‘Beleef Boxtel’ promoot de gemeente al een aantal jaren lokale evenementen en toerisme. Ook via een gelijknamige site. Maar die is volgens de gemeente ‘absoluut niet meer up-to-date’.

Website
De nieuwe website is bijna af en gaat naar verwachting in de loop van komend jaar van start. Dit moment wordt afgestemd op de afronding van de verbouwing van het VVV-huisje aan de Markt.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 

Boxtel e.o.