Volledig scherm
© Thinkstock

Boxtel werkt aan een Talentenfonds voor kunst en cultuur

BOXTEL – De gemeente Boxtel is bezig met een Talentenfonds voor kunst en cultuur. Het is bestemd voor mensen met bovengemiddeld veel talent, die dat echter door financiële beperkingen niet kunnen ontwikkelen.

,,Denk bijvoorbeeld aan een kind dat heel goed piano kan spelen”, aldus wethouder Marusjka Lestrade. ,,Die overstijgt de reguliere lessen die in Boxtel worden aangeboden en moeten buiten de gemeente verder. Maar zijn ouders kunnen dit niet betalen. Zulke kinderen willen we vanuit het fonds steunen.”

Hoe het Talentenfonds ‘gevuld’ en beheerd gaat worden, staat nog niet vast. Daarvoor wordt samenwerking gezocht met ondernemers. De gemeente is er tevens over in gesprek met het Prins Bernhard Cultuurfonds, met wie ze een Boxtels Cultuurfonds aan het opzetten is.

  1. Horeca en gemeente kiezen voor veiligheid tijdens Boxtelse kermis

    Horeca en gemeente kiezen voor veiligheid tijdens Boxtelse kermis

    BOXTEL - De opkomst van het publiek bij de kermis in Boxtel is volgens sommige kermisexploitanten de eerste dagen matig. ,,Ik heb van een aantal attractiehouders vernomen dat het inderdaad nog niet zo fantastisch is", aldus kermiscoördinator Richard Schuurs van de gemeente Boxtel. ,,Links en rechts hoor je wel dat de exploitanten opbrengsten halen die ze gewend zijn. Dan is het zo slecht nog niet. Ik verwacht de komende dagen wel wat meer bezoekers omdat de temperatuur gaat stijgen."

Boxtel e.o.