Volledig scherm

Boxtel werkt wachtrij bij schuldhulpverlening weg

BOXTEL - Een tijdelijke extra kracht op Bureau Schuldhulpverlening in Boxtel moet een wachtlijst wegwerken. Dertig mensen met ernstige financiële problemen blijven op dit moment maanden verstoken van deskundige begeleiding.

De extra kracht begint in september en blijft tot de jaarwisseling. De inhuur vergt 25.000 euro en hoort bij een plan van aanpak dat burgemeester en wethouders gemaakt hebben op verzoek van de gemeenteraad. Bij de aanpak hoort ook preventie, om te voorkomen dat de wachtlijst weer aangroeit.

Volgens wethouder Eric van den Broek zijn er twee redenen voor de wachtlijst. Er zijn meer mensen met schulden in beeld gekomen en hun problematiek is vaak meer complex dan voorheen.

  1. Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    Boxtelse wielerclub krijgt clinic van Puck Moonen

    BOXTEL - Hoe kun je een wielergroep nieuw leven inblazen?Profwielrenster Puck Moonen uit Liempde uitnodigen om een clinic te geven. Afgelopen zondag kreeg de Boxtelse wielerclub Squadra Azzurri tips van Moonen. Het startpunt van de route was op de Markt, waar twintig mannen in strakke zwarte en turkooizen pakjes klaarstonden.  "Ik organiseer dit omdat er zo weinig leden komen als we op zondagochtend onze vaste wielertocht maken", aldus Rens Robroek. "We zijn meestal maar met vijf of zes mensen." 
  2. De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    De jongste generatie betreedt de bühne bij Fanfare Concordia Liempde

    LIEMPDE - Jong geleerd is oud gedaan. Dat Fanfare Concordia Liempde dit motto in de praktijk wil brengen werd zondagochtend nadrukkelijk duidelijk tijdens een mini-koffieconcert in De Serenade. De jongste leden van de vereniging traden op, veelal voor de eerste keer. ,,Wij zijn altijd bezig om jongeren te motiveren", aldus secretaris Riet Torringa. ,,Natuurlijk zien we ze graag op jonge leeftijd al lid worden van onze club, maar het belangrijkste is dat ze met elkaar enthousiast muziek leren maken."

Boxtel e.o.